Roxborough Residence

This eclectic residential design project had several goals in mind. The owners wanted to expand the kitchen to make it bigger and a more communal space with the living and dining rooms. They also wanted everything easy to clean and kid-friendly for their grandchildren.

The foyer was taking up more room than it needed, so a wall came down to open it up to the living zones. As a result, the kitchen almost starts in the foyer now, so a unique flooring transition blends these areas. The large 4’ x 4’ floor tiles in the foyer were cut to align with the planks of the engineered wood flooring in the rest of the space. 

Custom millwork throughout the kitchen, dining, and living rooms was tailored to the storage and display needs of the client for their curios and objets d’art. The millwork and custom cushions in the dining room were designed to complement the existing antique dining table.

The kitchen also features custom white millwork with clean lines and a contrasting black countertop. The white subway tile backsplash is the perfect home for metal and wooden open shelving.

The design pulls elements from mid-century, traditional, and modern design styles in a vintage colour palette. Modern light fixtures in the foyer and over the kitchen bar are the perfect offset for the dining room’s antique chandelier. New details in the sofa, coffee table, and end tables blend with the existing furniture. A rich tapestry draws attention in the foyer before you enter this family-friendly living space.

Photo Credit: contactquinnm@gmail.com

Call or Email us To Transform your Space